Shkruan: Aleksander HASANAS

Ὑλλάριμα ishte një qytet i Caria-s antike, i banuar gjatë kohës para-helene, romake dhe bizantine. Hyllarima është një nga vendet e gjetjes së mbishkrimeve të lashta dhe është vendi i llojit të një varianti të alfabeteve Cariane si ai i “The alphabet of Hyllarima”. Caria Ishte nën dominimin rodian midis 189 dhe 167 pes. Ajo kishte një numër vendesh të shenjta rurale, nga të cilat më e shquara është ajo e Zeus Hyllos.

Vendi i saj ndodhet afër Mesevle në Turqinë e sotme Aziatike.

Eshtë vërejtur se teatrot e mëdhenj historikë të këtij qyteti antik janë ende të dukshëm brenda rrënojave, por ende nuk ka ndonjë gërmim të vendit.
***
Mbishkrimi qe shohim ne foto i takon shekujve te VIII – VII para Krishtit.