Shkruan: Fahri XHARRA

Haremi në kohën e Perandorisë Islame Osmane

Haremi perandorak i epokës osmane, ishte koleksioni i grave, vajzave, minoreneve, shërbëtorëve, dhe robinave kristiane qe ai i merrte me force nga vendet kristiane te pushtuara prej tij.

Ata ishin kryesisht nga Ballkani, Afrika e Veriut, Arberia etj. Sulltani kishte me mijera te tilla.Per cudi sot askush nuk flet per keto hareme apo skllaverine e vajzave dhe grave shqiptare.

Asnkush ne Tirane nuk i ka kerkuar tesh 100 vjet Turqise qe te kekroj falje per pushtimin e trojeve tona dhe prapambetjen qe trashegojme prej kultures se tyre, te cilen edhe Europa e di shume mire. kur do te ndergjegjesohemi ne!