Lideri i Lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti ka bërë thirrje shqiptarëve që ta votojnë për president të SHBA-së, Joe Bidenin.

“Thirrje për mbështetje të Joe Biden për President të ShBA-së”, ishte thirrja e Kurtit.

“Që nga vitet e 90-ta, Joe Biden është një mbështetës i palëkundur i shqiptarëve në Ballkan. Ishtë ndër të parët që denoncoi fashizmin serb në epokën e Millosheviqit; që bëri thirrje për ndërhyrje amerikane në Bosnjë, dhe më pas në Kosovë, që kërkoi ndjekjen penale të kriminelëve serbë të luftës; dhe që mbështeti pavarësinë dhe njohjen e Republikës së Kosovës” ka thënë Kurti.

Ndryshe, lideri i LVV-së kishte telashe me administratën e presidentit aktual, Donald Trump.

Konkretisht, Kurti s’kishe raporte aspak të mira me Richard Grenell.