Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett, ka thënë se fakti që ShBA para një viti nuk pajtohej me disa politika të Qeverisë Kurti 1 ka pasur rol në prishjen e koalicionit të LDK-së me Vetëvendosjen.

Sipas tij, e gjitha kjo ka ndodhur në pajtim më Kushtetutën e Kosovës.

“Qartazi, fakti që administrata e ShBA-së dhe Qeveria Kurti kishin mospajtime për disa çështje të politikave luajti rol në prishjen e koalicionit të LDK-së me Vetëvendosjen. Mendoj se kjo është e qartë. Njerëzit do të shkruajnë kohë të gjatë për këtë, por do ta theksoja se çdo gjë që ndodhi, ndodhi në pajtim me Kushtetutën e Kosovës”, ka thënë Kosnett.

Ambasadori shtoi se drejtuesit e vendit luajtën lojën afatgjatë.