“Kosova do të fitojë pavarësi në të gjithë territorin, por jo për fajin tim” (Kosovo će dobiti nezavisnost na celoj teritoriji, ali ne mojom krivicom (VIDEO) eshte kjo deklarata e fundit e presidentit te Serbise Aleksander Vucic qe ka shkokuar dhe deshpruar jo vetem serbet por edhe “partizanet” dhe mbeshtetesit e marreveshjes serkete mes Vucic -Thaci per shkëmbimine terriotoreve, shkruan gazeta kombetare “Bota sot” Vucic kthehet ne zero, thote:

Kerkoj falje nga premtimet, por ato nuk kalojne. Jemi te obliguar ta njohim Kosoven me tere territorin e saj! Te kujtojme se Vucic sikur autoritet tjera ne Serbi keto 20 vitet e fundit jo vetm ne Beograd por edhe ne Graqanice dhe Bruksel nuk e njihnin Kosoven, ose pretendonin ta njihnin por parcialisht, dmth pa Veriun e Kosoves! Analistet shqiptar dhe evropian ket ndryshim te politikes serbe ndaj Kosoves kete vit, vjet fill pas ardhjes ne krye te qeverise Kurti i cili me vendosmeshri po kundershton marreveshjen Vucic-Thaci per shkrmbimin e territoreve. Veq kesaj edhe Vucic nefjalimin e tij e permendi se kan presion nga nderkombetaret, sidomos nga Berlini!

Vucic perpiqet te bind protestuesit dhe qyetatret sderb, pse dnerroi mendjen ndaj Kosovës! Vuçiq tha per TV serb Pink se “ajo që ai ofroi nuk mund të kalonte për shkak të presionit të tmerrshëm të disa vendeve nderkombëtare..”, transmeton gazeta Bota sot. Ai shtoi se ishte organizuar një dialog i brendshëm, por ajo pjesë e opozitës nuk e paraqiti propozimin e saj për zgjidhjen e çështjes së Kosovës.

“Dhe unë po ju pyes se cila është zgjidhja tani, përveç që në të ardhmen, Kosova do, jo e vullnetit tim të lirë dhe sepse do ta njoh, do të fitojë pavarësi dhe sovranitet në të gjithë territorin e saj. Atëherë do të pyes shumë ata që protestuan dhe thanë shumë gjëra. – pse e keni bërë këtë dhe si është e mundur që ju nuk mund ta shihni realitetin dhe që keni penguar mundësinë që Serbia të marrë diçka për njerëzit e saj dhe vendin e saj “, tha Vucic ne fund.