“Koloneli rus tregon se cili vend fqinj mund të zhytet nga “Iskanders” rusë!

Rusia mund të sulmojë Rumaninë me “Iskanders” bërthamorë në rast të një sulmi raketash në gadishullin e Krimesë. Zbatimi i një skenari të tillë u la të kuptohet nga një ekspert ushtarak rus, ish-koloneli Viktor Baranec.

Disa kohë më parë, Shtetet e Bashkuara vendosën tetëmbëdhjetë sisteme raketash M142 HIMARS në Rumani. Aftësitë teknike të këtyre sistemeve i lejojnë ata të synojnë territorin e Krimesë.
Siç vuri në dukje Viktor Baranec, Rusia e konsideron Rumaninë një anëtare të plotë të aleancës së NATO-s dhe do të veprojë kundër saj, nëse është e nevojshme.

U njoftua se National Interest parashikoi që Rusia do të ishte jashtëzakonisht e ashpër në përgjigjen e saj ndaj amerikanëve në rast të një sulmi me raketa balistike me rreze të mesme, madje edhe atyre të armatosur me koka konvencionale.