Më 8 maj 1910, u zhvillua Beteja e Carralevës, midis kryengritësve shqiptarë të udhëhequr nga Isa Boletini dhe ushtrisë osmane të komanduar nga gjenerali Shefqet Turgut Pasha.

Njëzet mijë ushtarë osmanë u ndeshën me tetë mijë luftëtarë shqiptarë të lirisë.

Pas tre ditë luftimesh, forcat osmane rrethuan kryengritësit, por ata çanë rrethimin dhe u tërhoqën drejt Drenicës. Nga të dy palët pati shumë të vrarë e të plagosur. —

On May 8th, 1910, took place the Battle of Carraleva, between the Albanian insurgents led by Isa Boletini and Ottoman army commanded by general Shefqet Turgut Pasha.

Twenty thousand Ottoman soldiers were encountered with eight thousand Albanian warriors of freedom.

After three days of fighting, the Ottoman forces surrounded the insurgents, but they broke the siege and retreated to Drenica. There were many killed and wounded on both sides.