Shqip bija , bia -> latine fia , figlia….

Jam BIA/bija e hënës dhe e diellit, jam pika e qiejve që bie kudo, në male e fusha, mbi kryet e të liqve për të mirën e të mirëve për shpëtimin e njerëzve.-M. Kuteli

Ajo është personifikimi i forcës dhe fuqisë, e bija e Pallas dhe Styx. Ajo është motra e Nike, Cratos (energjisë) dhe Zelus (rivalitet). Ajo lidhi Prometeun si dënim për vjedhjen e zjarrit nga zotat për njerëzit të parëndësishme.

Vëllezërit e motrat e BIA-s ishin shokët e vazhdueshëm të Zeusit. Ata arriten këtë nder, pas mbështetjes se Zeusit në luftën e Titanëve së bashku me nënën e tyre.- Hesiod, Theogony 386–7.
Hesiod, Theogony 389–94.