Shkruan: Shqipe HOXHA

Emri i Cekropit nuk është me origjinë Greke sipas Strabonit.
The name of Cecrops is not of Greek origin according to Strabo.
Strabo, Geographica 7.7.1 “Moreover, the barbarian origin of some is indicated by their names—Cecrops, Codrus…”
Zef Krispi: “Cekropi, kur mbërriti në Atikën e shkretë, gjeti aty banorë shpellash që, në gjuhën frigjo-shqipe, quheshin GHIEN-CROP, gjen gropë, gropëgjetës. ,, (f-32)
Gjokë Dabaj: Cekropi (Kekropi), mbreti i parë i Athinës, njeriu që i vuri emrin i atij qyteti, ishte pellazg dhe i emërtoi njerëzit e atyshëm në gjuhën pellazge. Po njerëzit që i gjeti aty, a nuk ishin pellazgë?