Çfarë ndodh nëse ne i shtyjmë disqet e frenave të makinës sonë në kufi? Përgjigjen do ta gjeni në videon vijuese.

Për ta bërë të mundur duhet të shkelim frenën dhe gazin në të njëjtën kohë. Frena për të mbajtur makinën të palëvizshme dhe gazin për ti dhënë fuqi të mjaftueshme për të thyer tërheqjen dhe djegur gomat. Tani, sa vuajnë disqet e frenave?

Siç mund ta shihni në videon e Garage 54, disqet vuajnë shumë kur ne kryejmë këtë praktikë. Aksioni fillon në minutën 3:45 dhe vazhdon deri në 6:30, kur të pranishmit zbulojnë se disqet janë duke marrë flakë, transmeton Telegrafi.

Supozojmë se videoja përfshin disa prerje për ta bërë më të lehtë për t’u parë, kështu që është e mundur që ka më shumë se tre minuta që disqet e frenave po marrin flakë.

Kjo është mënyra se si disqet e frenave vuajnë në një djegie!

Nxehtësia shkatërron plotësisht të gjithë diskun. Ne nuk e dimë temperaturën e saktë që arrijnë frenat, por nëse kunjat e çelikut janë përkulur pas provës është e lehtë që të kalojë 500 gradë Celsius.