Revista shqiptare “Java” në vitin 1936, kishte botuar një histori të vërtetë të një dedektivi shqiptar që kishte arritur të arrestonte një mashtrues të madh grek në Argjentinë, në vitin 1936. Bëhet fjalë për dedektivin Ahmet Husi, i cili me zgjuarsinë e tij arriti ta kapte mashtruesin grek i cili kishte mashtruar shumë grekë dhe europian të tjerë në qytetin Korodoba dhe Buenos Aires, duke iu marrë shumë të mëdha të parave.

Po ju sjellim artikullin e plotë pa ndërhyje të botuar në revistën “Java” në vitin 1936: