Zgjedhjet paralamentare të 2021 kanë shënuar një numër rekord të votave të pavflefshme. Mbi 71 mijë vota janë të tilla dhe për këtë ende nuk ka një shpjegim. Lidhur me këtë kanë ardhur edhe denoncimet e para. Kandidati i pavarur në Tiranë, njëkohësisht edhe drejtuesi politik i Vetëvendosjes në Shqipëri, Boiken Abazi ka denoncuar me foto se si PS po manipulon votat, duke i bërë të pavlefshme.

Ai shkruan:

Për të mbuluar krimin elektoral, mbrëmë tentuan me të gjitha format e presioneve që mos t’i lejonin vëzhguesit tanë të bënin fotografi në qendrat e numërimit. Por ja që ia dolëm sërish me fakte të tjera të dëshmojmë se si votat tona deformohen me një ‘X’ të dytë nga komisionerët, për t’ia kaluar votat tona PS ose për t’i shpallur ato të pavlefshme.