Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje Gazmend Gjyshinca, ka kërkuar dorëheqjen e Qeverisë Hoti.

Ai tha se kjo qeveri çdo ditë po thellohet në dështim.

Gjyshinca ka kërkuar mbajtjen e zgjedhjeve të reja.

“DORËHEQJE! Çdo ditë që kalon po thelloheni më shumë në dështim. Bëni mirë vetës e qytetarëve, hapni rrugë zgjedhjeve të reja për institucione me legjitimitet demokratik”.

Zgjedhje të reja ka kërkuar edhe bashkëpartiakja e tij Albulena Haxhiu.

Ajo tha se kryeministri Hoti dhe koordinatori shtetëror Skender Hyseni nuk kanë legjitimitet të përfaqësojnë Kosovën në dialog.