Rasti që na vjen nga SHBA është vetëm një tjetër në një seri shembujsh, pra paralajmërime për prindërit që u japin fëmijëve të tyre telefona dhe tableta pa mbikëqyrje.

Gjegjësisht, Jessica Johnson ishte tronditur kur mësoi se llogaria e saj bankare ishte e lidhur me një kartë blerje në internet.

Duke vërejtur transaksionet që ajo e di që nuk i bëri, ajo mendoi se ishte një lloj mashtrimi ose gabimi, kështu që e raportoi atë në bankën e saj.

Sidoqoftë, kur kontrolluan transaksionet nga banka, ata e informuan atë se të dhënat në llogarinë e saj nuk ishin vjedhur dhe se nuk ishin vërejtur aktivitete të dyshimta gjatë transaksioneve, shkruan Entrepreneur.

Vetëm kur pa ikonën Sonic pranë transaksioneve, u bë e qartë për të se djali i saj gjashtë vjeç ishte fajtor për blerjen.

Gjatë verës, besoni apo jo, ai shpenzoi më shumë se 16,000 dollarë pazar në lojën video “Sonic Force”.

Edhe pse në disa raste, prindërit morën një rimbursim, kompania Apple i tha Jessica se ajo nuk do të kthente 16 mijë dollarë.

Arsyeja për këtë është se ajo i kontaktoi ata më shumë se 60 ditë pas pagesave.

Johnson deklaroi se ajo nuk e dinte që ambiente të tilla ekzistonin, sepse nuk do të kishte lejuar djalin e saj të bënte diçka të tillë.

Ajo gjithashtu akuzoi krijuesit e lojërave për ‘taktika grabitqare’ dhe për nxitje të shpenzimeve midis përdoruesve të rinj.