Shkruan: Shqipe HOXHA

Siç e dim shumica se fiset Shala, Shoshi dhe Mirdita jan Vellezer te nje Gjaku ( bile ne Dukagjin te Shqiperis deri von ruanin traditen me fanatizem dhe kto tri Fise Legjendare nuk u martonin ndermjet vete).

Jan disa thenje per Shalen qe edhe sot e kesaj dite thuhen : ” Mark Milani gjakpirsi i Shqiptarve ka than : Shala nuk dorzon kokat pa arme, por as armet pa len Kokat”, ”500 vjet Krajlat Kan than Ruju fort kut ket Shaljan” , ” Emrin Shals ne der T’Stamolls ja shkrov dhetshja E Kol Mar Kols”
Krenare jam shaljane