“Kërkimi për alienët është një ide e tmerrshme, shpresoj se ata do të jenë miqësorë kur t’i gjejmë, por nuk duhet të luajmë bixhoz, ne e dimë se si shkoi Montezuma me pushtuesit e Cortes, paralajmëroi Michio Kaku, një fizikan i njohur dhe profesor i fizikës teorike në City Kolegji në New York.

Kaku, i cili është autor i disa librave mbi fizikën teorike, por edhe futurologji dhe një nga popullarizuesit më të njohur të shkencës, paralajmëroi se përpjekja e specieve njerëzore për të gjetur një civilizim të huaj mund të na sjellë potencialisht dënim.
– Shanset që ne të krijojmë kontakt me një civilizim të huaj në një të ardhme jo aq të largët janë të mëdha. Së shpejti do të kemi teleskopin Webb në orbitë dhe ai do të jetë në gjendje të shohë mijëra planetë – tha Kaku në një intervistë për “Observer”.

Sidoqoftë, ndërsa disa nga kolegët e tij besojnë se njerëzimi duhet të vihet në kontakt me civilizimet e mundshme aliene, Kaku thotë se kjo është një “ide e tmerrshme”, duke bërë një paralele me pushtimet spanjolle të perandorisë Azteke në shekullin XVI.
– Të gjithë e dimë se çfarë i ndodhi Montezumës kur Cortes erdhi në Meksikë shumë qindra vjet më parë. Personalisht, mendoj se alienët do të jenë në humor miqësor, por nuk duhet të luani bixhoz me këtë. Mendoj se do të bëjmë kontakte, por duhet ta bëjmë me shumë kujdes – tha Kaku.”