Mbledhja virtuale e Këshillit të Sigurimit të OKB’së, dje u ndërpre posa filloi. Kjo për shkak të kërkesës së përfaqësuesit të Rusisë që paraprakisht të largohet flamuri i Kosovës, gjë të cilën e kundërshtoi përfaqësuesja e vendit tonë, e që kësaj radhe ishte ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla.

Mirëpo kjo skenë nuk ishte e para, e me gjasë nuk do të jetë as e fundit e kësaj natyre.
Thuajse në çdo mbledhje të mbajtur në të kaluarën, Rusia e Serbia çdoherë kishin bërë zhurmë për flamurin dhe kishin kërkuar që të hiqet nga ambienti, qoftë në rastet kur mbledhjet janë mbajtur fizikisht, apo edhe tash online gjatë situatës me pandeminë.
Këtë e dëshmojnë edhe raportimet e evidentuara në fotografitë më poshtë: