Apple planifikon që deri në 10 vjet të zëvendësojë iPhone-in me kufje të teknologjisë virtuale që njihen si “Realiteti i Shtuar” (AR).

Procesi me sa duket do të fillojë vitin e ardhshëm me lansimin e një pajisjeje “të montuar në kokë”.

Në një shënim për investitorët i parë nga MacRumors, analisti i shquar Ming-Chi Kuo shpjegoi se “Qëllimi i Apple është të zëvendësojë iPhone me AR deri në dhjetë vjet”.

Ky tranzicion pritet të fillojë në fund të vitit 2022 me lansimin e kufjeve të para AR të Apple.

Pajisja me sa duket do të jetë në gjendje të funksionojë në mënyrë të pavarur pa pasur nevojë të lidhet me një Mac ose iPhone dhe Apple po synon të mbështesë një “gamë gjithëpërfshirëse aplikacionesh për të nisur procesin e zëvendësimit të iPhone.