Super zbulim në Shqipëri. Dalin në dritë mëse 200 varre madhështorë deri 5000 vjeçarë.

Kujt i përkasin këto ndërtime deri 10 metra të larta?

Ku ndodhen dhe përse konsiderohen si një ndër zbulimet më të mëdha të arkeologjisë shqiptare? Cilët janë prijësit që prehen në këto varre?

Ndiqni të plotë videon e dokumentarit të gazetarit Marin Mema.

Për shume kohë ishin menduar si pika të thjeshta të grumbullimit të gurëve, por në fakt në thellësinë e tyre fshihej një e vërtetë mahnitëse dhe e panjohur… Një histori vërtetë e jashtëzakonshme që nuk duhet humbur….