Fahri XHARRA

Shkruan: Fahri XHARRA

Më falë Shqipëri që të rëndova ndoshta edhe të lëndova ! Më fal ! Por i pezmatuar nga ato që po lexoj për ne e mbi ne, ta mbushin zemrën plot vaj. Si lejohet që çdo kush të shkordhet mbi ne, e ne të heshtim? Si lejohet, e gjithë ajo energji e mohuesve të shkarkohet mbi ne? Pa Kosovë nuk ka Shqipëri, as pa Shqiperi nuk ka Kosovë !

Dhe Shqipëria heshtë, nuk bëzanë!

Që nga koha e Ismail Qemalit, neve nuk patëm njerzë të denjë të politikës që ti dalin zot atdheut. Na erdhi Esat Pasha me dum`babën, e pastaj deri te mbreti Zog, sa qeveri i ndërruan, pastaj mbreti, pastaj fashizmi, pastaj Enveri që me çdo kusht donte të hyj në histori me marksizëm – leninizmin e tij, donte ta rrenojë “ imperializmin” dhe “revizionizmin “ në botë . Pastaj ……….asnjë nga këta, asnjë për komb.
Le ta shikojnë historinë e tyre udheqëse te gjallët dhe kurse për ata që na i kan marrur të ligat, le të hapin sytë trashëgimtarët dhe të na tregojnë një sukses kombëtar..

Greqia , Serbia , Turqia janë në Shqipër si në ” bahqe te babes “