– Straboni, Dijetari i lashtësisë, (63 p.e.s. – 19 p.e.s.), Geographia, vëllimin VII.Tjeter prove mbi ate se ne jemi pasardhesit e Maqedonasve te lashte, e jo fyromasit…

“Iliret dhe Maqedonët flasin të njëjtën gjuhë, kanë të njëjtat sjellje në zakonet e tyre, i presin flokët njësoj dhe kanë aq gjëra të tjera të përbashkëta sa janë të shumtë ata që e kuptojnë Maqedoninë deri në Korfuz”.