Deputetët e Frontit Demokratik në pushtet nuk do të votojnë në parlament për largimin e Ministrit të Drejtësisë, Vladimir Leposaviq, tha sot deputeti Slaven Radunoviq.

Kjo u konfirmua sot nga presidenti i Demokracisë së Re Serbe (NSD) dhe një nga udhëheqësit e asaj aleance, Andrija Mandiq.
“Ndërsa ai është anëtar i klubit të deputetëve të DF-së, Vladimir Leposaviq nuk do të zëvendësohet për shkak të qëndrimeve të ndara nga çdo serb në Mal të Zi”, tha Raduloviq pasi kryeministri Zdravko Krivokapiq njoftoi se kishte filluar procedurat për të shkarkuar Ministrin e Drejtësia, të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave.

Radunoviq deklaroi përmes rrjeteve sociale se DF-ja nuk kthehet ndërsa fryn era, raporton rtcg.

Ndryshe, Krivokapiq tha më herët sot se inicio shkarkimit të ministrit Leposaviq, i cili më parë kishte mohuar gjenocidin serb në Bosnje-Hercegovinë.