Fiset që kanë populluar Evropën nga periudha e Bronzit dhe më pas kanë qënë fise me etnicitet Pellazgo-Ilire të cilat flisnin një gjuhë të përbashkët.

Kështu të dhënat historike tregojnë se Pellazgët, Ilirët, Thrakët, Dakët, Skithët, Trojanët ishin fise të të njëjtit komb dhe shqiptarët janë pasardhës të tyre.