Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Arben Gashi, ka histori të gjatë të përplasjes me kolegët e tjerë deputetë në Kuvendin e Kosovës.

Gashi pasi ishte përplasur verbalisht me ish-nënkryetarin e Kuvendit, Xhavit Haliti, konfrontimi i tyre kishte eskaluar edhe fizikisht më 18 maj 2018.

Haliti i PDK-së kishte shtyrë me krah Gashin e LDK-së në sallën e Kuvendit e që më pastaj kishte shkaktuar rrëmujë të deputetëve të cilët kishin hyrë në mes të dyve për t’i ndarë.

Ish-deputetët e Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti e Gani Dreshaj, janë dënuar me nga 1250 euro për sulmin të cilin ia kishin bërë ish-deputetit të LDK-së, Arben Gashi, gjatë një seance në Kuvendin e Kosovës.

Një tjetër përplasje ka ndodhur rishtazi ku Arben Gashi e Kujtim Shala ishin kacafytur në hollin e Kuvendit të Kosovës me Gazmend Gjyshincën e VV-së më 28 korrik 2020.

Gjyshinca kishte pasur debat të ashpër me dy deputetët e LDK-së në Komisionin për Punë të Jashtme e që më pas ka kaluar edhe në përplasje fizike jashtë sallës së Komisionit mes tyre.

Ndërkaq sot kur po diskutohej tema e të pagjeturve, debati mes deputetëve të VV-së dhe LDK-së u përshkallëzua në kacafytje dhe konfrontim fizik mes shefit të deputetëve të LDK-së, Arben Gashi dhe deputetëve të VV-së, Mimoza Kusari-Lila, Arber Rexhaj e Hajrulla Çeku.