Shkruan: Shqipe HOXHA

Loúgeon “.Straboni në Gjeografinë e tij përmend “një kënetë të quajtur Lougeon” (e cila është identifikuar si Liqeni Cerknica në Sllovenia) nga vendasit (fiset ilire dhe keltike).

“Lougeon” Alb “lag” për tu lagur, njomur,, lahet “(