Në SHBA dje është mbajtur ceremonia tradicionale Marine Corps Ball.

Në këtë event të rëndësishëm ushtarak kanë marrë pjesë edhe katër marinsat shqiptaro – amerikan, Marko Kepi, Kristjan Dusaj, Arlind Fejzulla dhe Anxhelo Stroni.

Ata kanë takuar dhe falenderuar gjeneralin amerikan John A. Toolan Jr. i cili ishte pikërisht ai që planifikoi sulmet kundër Serbisë për çlirimin e Kosovës

Gjenerali amerikan iu drejtua djemve shqiptar duke u thënë “ “krenohem me ju dhe me suksesin tuaj nga lufta e UÇK-së në Pavarësinë e Kosovës dhe tashmë që nuk jeni më veç një popull që ne luaftuam ta çlirojmë, por së bashku po i shërbojmë globit”.

Marinsat shqiptar nuk harruan ta bëjnë edhe një fotografi, duke bërë simbolin e shqiponjës dy krenare