Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj është duke shqyrtuar marrjen e disa vendimeve parandaluese pas rritjes së shifrave në vend.

Sipas mediave masa e parë që do të merret është ndryshimi i orarit të punës të shumicës së bizneseve. Orari do të ndryshojë nga ora 21:00 që ishte deri më sot, në orën 18:00 deri në 05:00 të mëngjesit.

Vendimi i ri ndalon veprimtarinë e subjekteve afariste, bizneseve, përveç furrave, barnatoreve dhe marketeve të vogla.

Vendimi këtë vikend do të vlejë vetëm për komunat që janë në zonën e kuqe aktuale më numrin e rasteve me Covid19.

Të hënën pritet që të shqyrtohen masa shtesë varësisht situatës pandemike në vend.