Është pikërisht nën një ton masonik, rileximi, që – përveç Piranesit, – i njëjti Tiraboschi do u bëjë etruskëve dhe pellazgëve, duke pohuar “ parësinë/supermacinë absolute të kulturës së tyre”.

___________________________

Titulli: Massoneria e architettura: convegno di Firenze 1988
Redaktor: Carlo Cresti
Bashkëpunëtor: Scottish Rite (Masonic order). Grande Oriente d’Italia, Collegio circoscrizionale dei maestri venerabili della Toscana
Botues: Bastogi, 1989