Shqiptarët ende nuk e din se në çfar terri të zi i kishte sjellur mbizotrimi i islamit arab në trojet tona, sidomos gjeneratat e reja, as që ia kan iden sepse me dinakri mashtrohen nga hoxhallarët permes retorikes fjalë bukur.

Por në realitet kështu dukeshin paraardhësit tanë, kështu dukeshin qytetet tona dhe Nënat tona kur islami arab peshonte fuqinë e tij mbi toka shqiptare.

Këto pamje sot i gjen në Afganistan, por dikur i gjeje dhe tek ne, në Shqipërinë e Kastriotit.

E megjithat Shqipëria dhe trojet shqiptare sot përsëri jan nën agresion kulturor nga shtetet arabe dhe shteti turk të cilët kan derdhur dhe po derdhin miliona në ndërtimin e xhamive gjithandej duke mashtruar shqiptarët naiv të cilët nuk kuptojn se feja para së gjithash është kulturë dhe është përdorur gjithmon për të pushtuar dhe tjetërsuar kombe.

Une mendoja se shqiptarët kishin mall për liri por si duket shqiptarët paskan pasur mall për skllavrim dhe bastardizim të kultures shqiptare.