Historia e tyre është sa enigmatike aq edhe e pastudiuar siç duhet.

A mundet një varrezë të përcjellë mesazhe nga lashtësia? Cila është kjo gjuhë dhe çfarë tregon? Cikli “Gjurmë Shqiptare” i gazetarit Marin Mema sjell enigmën e gjuhës së simboleve që ruhet në varrezat e hershme të Tuzit në Mal të Zi.