500 vite me pare, 3 kaloresh shqiptare, besnike te Skenderbeut, lene Shqiperine dhe drejtohen per ne Urbino te Italise. Pas pak kohe ata emerohen “Kavaliere” dhe per nje periudhe 200 vjecare ata u bene nje nder familjet me te pushtetshme te Europes, duke nxjerre me dhjetra politikane e kardinale perfshire ketu me te famshmin prej tyre, Papa Klementi XI – Albani.

Cfare moren me vete kur u larguan drejt Italise dhe si e fituan pushtetin e tyre? Cfare lidhje ka figura e Skenderbeut ne kete histori? Historiani dhe gazetari italian, Andrea Aromatico, hedh dyshime se ndoshta historia e tyre ka lidhje me Graalin e Shenjte (San Grail). Ne nje rrefim ekskluziv, ai sjell nje histori te padegjuar ndonjehere me pare….Ky reportazh u transmetua ne emisionin “Njerez te Humbur” me date 5 dhjetor 2012.