Kanë mjaftuar vetëm 5 sekonda dhe kullat ftohëse në termocentralin Rugeley në Staffordshire u shkatërruan plotësisht me shpërthim të kontrolluar mëngjesin e së dielës.

Të larta 117 metra, kullat u ndërtuan në vitin e largët 1950. Pas shembjes, në zonë u krijua një re e madhe pluhuri.

Termocentrali prodhoi energji elektrike për miliona shtëpi dhe ishte një nga lidhjet e fundit për rajonin me minierat e qymyrit.