Të enjten, Marina amerikane njoftoi se një anije që i përkiste asaj në Detin Arabik konfiskoi 150 raketa të prodhuara nga Irani që kishin për destinim milicin Houthi në Jemen.

Komanda Qendrore në e ushtrisë amerikane, konfirmoi që armët ishin të konfiskuara përfshin 3 baterija të raketave ajrore.

Sky News Arabia raporton se 150 raketat që u konfiskuan në Detin Arabik janë të llojit antitank, dhe një video e publikuar bardh e zi tregonte detajet e operacionit ushtarak.

Më vonë, Marina e SHBA tha që armët iraniane ishin destinuar për grupin militan të mbështetur nga Irani, të njohur si Houthi.