Shkruan: Preveza ABRASHI

Edhe N. G. L. Hammond (qe kerkonte qytete dhe qyteterime “greke” ne Jug te Shqiperise), pranoi qe Dodona fillimisht ishte Orakulli i verioreve dhe te keshtuquajtur grek nuk gjendeshin ne veri, pra nuk eshte e llogjikshme te mendojme qe ky orakull u ndertua prej te keshtuquajtur grek. Thjesht ka qene nje Orakull i barinjve Ilire, Epirote dhe Thrak!
– The Cambridge Ancient History, Volume 3, f.272
Autor: John Boardman,N. G. L. Hammond