Peshkopi i pensionuar i Zahumlje-Hercegovinës, Atanasija ka ndrruar jetë pasi u infektua me koronavirus.

Lajmin për shuarjën e tij e ka bërë të ditur prifti ortodoks serb në Deçan, Sava Janjic, i cili përmes një shkrimi në Facebook.

Atanasija ishte duke u trajtuar në spital dhe ishte në gjendje të rëndë të, me inflamacion të të dy mushkërive.

Peshkopi në pension Atanasija i Zahumlje-Hercegovinës dhe Primorje-Gorski Kotar u shtrua në spitalin e Trebinjes për trajtim në gjysmën e dytë të shkurtit, pasi rezultoi pozitiv me Covid-19.

Peshkopi Atanasije Jevtiq kishte bër thirrje për ta kthyer Kosovën me luftë në Serbi.