Bashkëpunëtorja e Presidentit të SHBA Donald Trump, serbja Jelena McWilliams, ka ardhur në Beograd për të ndihmuar në realizimin e një plani gjithëpërfshirës prej 10 miliardë dollarësh për Ballkanin, shkruan Telegrafi Serb.

McWilliams, e cila ka lindur si Jelena Obrenic, është presidente e Korporatës Federale të Sigurimit të Depozitave të SHBA dhe të cilës Trump i beson, do të përgatisë terrenin për investime të reja të SH.B.A. gjatë qëndrimit të tij në Serbi, tha gazeta.

“Jelena është një politikane karizmatike që punon në financa në administratën e gjerë të SHBA. Ajo ka ardhur në të gjitha pozitat gjatë gjithë karrierës së saj për zili vetëm përmes punës dhe përkushtimit, kështu që Trump e njohu këtë dhe propozoi më 2018 për këtë post, ”tha një burim.

McWilliams ka qenë në Serbi për disa ditë dhe përparësia e saj është se ajo i kupton problemet e popullit serb.

Bashkëbiseduesi thotë se McWilliams është një nga njerëzit kryesorë në paketën ekonomike dhe se ka avantazhin e rrënjosjes në zonën tonë dhe të kuptuarit e problemeve të popullit serb, dhe më e rëndësishmja, se presidenti ka besim të parezervë në të, pasi ajo drejton një nga institucionet më të rëndësishme financiare në SHBA.

Që nga ardhja në pushtet, Trump ka qëndruar i lidhur me idenë për të siguruar më shumë hapësirë për serbët për të bërë një përparim të madh në investimet e SHBA, tha një burim.

Përveç McWilliams, Trump ka caktuar gjithashtu New Yorkerin John Jovanovic për të krijuar lidhje të forta me Serbinë, tha gazeta, duke shtuar se ai mban një pozitë të lartë në grupin e energjisë Mercuria, me 104 miliardë dollarë të ardhura vjetore.

Sipas ST, qëllimi është të mbyllen të gjitha çështjet e hapura në Ballkan me paketën ekonomike dhe politike të Trump, e cila gjithashtu përfshin ndarjen e Kosovës, zgjidhjen e problemeve në BiH dhe Maqedoninë Veriore.