A i mbani mend ende ëndrrat e fëmijërisë?

E mbani mend se cila ishte puna juaj e ëndrrave të fëmijërisë? Çfarë të frymëzoi?

Disa vjet më parë, një postim i punës në NASA për një oficer të mbrojtjes planetare frymëzoi një klasë të katërt për t’u bërë kujdestari tjetër i jetës reale të planetit tonë

 

Pozicioni me gjashtë figura i një oficeri mbrojtës planetar mbron Tokën nga mikrobet jashtëtokësore të përfshira në mostra të sjella nga misionet hapësinore njerëzore dhe robotike në Hënë, asteroide ose Mars.

 

Ndër aplikimet e panumërta të tjera, agjencia hapësinore e NASA-s mori një unike, të shkruar nga 9-vjeçari Jack Davis. Letra e adhurueshme u bë virale pasi një mik i familjes e postoi atë në Reddit, dhe përfundimisht arriti në agjencinë hapësinore.

Jack madje mori një telefonatë nga Drejtori i Kërkimeve Planetike Jonathan Rall. NASA inkurajoi Jack dhe të tjerët që të studionin shumë për t’u bërë “Kujdestarët e Galaxy” një ditë.