Kandidati për president dhe mbajtës i listës “Për të ardhmen e Budvës”, Marko Bato Careviç, u zgjodh nga shumica e këshilltarëve në seancën e sotme të parlamentit lokal për president të Komunës së Budvas në mandatin e ardhshëm 4-vjeçar.

Pas zgjedhjes së Careviç, priftërinjtë e Kishës Ortodokse Serbe mbajtën një liturgji dhe shenjtëruan ndërtesën e Komunës së Budvës.

Kjo skenë tronditi shumë opionin në Mal të Zi, atë anti-serb, pasi nga malazezët ky akt i Kishës Fashiste Serbe është parë si një “Provokacija”.

Mal i Zi është nën tension politik, por dhe etnik, për shkak se forcat serbe pritet të marrin puushtetit aty.