*Roland Bartetzko

I gjithë debati Dua Lipa kundër Serbisë është deri më tani armiqësia më zbavitëse në Twitter që kam parë ndonjëherë. Për momentin, Dua udhëheq kundër Serbinë me 5 me 0.

Të dy këngëtarët shqiptarë, Rita dhe Dua, nuk kanë “dolën” realisht në mbështetje të Kosovës. E gjitha ajo ç’ka bënë fillimisht ishte të mbështesin një peticion në internet që kërkon që Republika e Kosovës (prej ku vijnë dy këngëtaret) të vihet në hartat e Apple.

Kosova ka më shumë përdorues të produkteve Apple se çdo vend rreth tij, por në hartat e Apple, ajo ende tregohet si një provincë e Serbisë. Peticioni fitoi shumë ndjekës. (Dua-Serbia 1–0)

Rita Ora nuk është kurrë e ndrojtur kur është fjala për të mbështetur vendin e saj të Kosovës.

Si gjithmonë, sapo fjala ‘Kosovë’ shfaqet në lajme, disa serbë preken. Shumë përdorues të Twitter nga Serbia filluan të sulmojnë, jo vetëm këngëtaret, por edhe familjet e tyre.

Dua Lipa nuk u hakmorr teksa postoi një flamur në llogarinë e saj në Twitter që përshkruan të gjitha rajonet në Ballkan që ishin banuar historikisht nga shqiptarët. (Dua-Serbia 2–0)

Tweet-i që i filloi të gjitha.

Kjo i bëri serbët edhe më të zemëruar dhe ata filluan ta shajnë. As kjo nuk funksionoi. Shumica e njerëzve nuk janë kaq të cekët. Përdoruesit e Twitter nga e gjithë bota filluan të talleshin me serbët. (Dua-Serbia 3–0)

“Sulmi” i Serbisë u drejtua nga këngëtarja serbe Svetlana Raznatovic “Ceca”.

Vala e ardhshme serbe e sulmit u drejtua nga këngëtare femra serbe. Fatkeqësisht për ta, ata nuk kanë ndonjë këngëtare me talent, pamje të mirë dhe famë të Rita ose Dua Lipa (këngëtarja e parë femër me 4 këngë që kanë më shumë se një miliardë transmetime në Spotify).

Serbët nxorën disa thërrime të vjetra, përkatësisht e veja e kriminelit të luftës “Arkan”, Svetlana Raznatoviç që kishte më shumë operacione plastike sesa Rita dhe Dua kanë çmime Grammy (ata kanë shumë). Ajo i tha Dua-s që të “ulet dhe të pushojë, vajzë e vogël!” Sigurisht, kjo ishte kundërproduktive. Ju nuk i thoni një gruaje, sidomos jo asaj shqiptare, të ulet dhe ta mbyllë. (Dua-Serbia 4-0)

Duas nuk i intereson.

Për momentin, Dua po promovon ushqimin tradicional shqiptar, si Ajvar dhe Suxhuk në TV Britanik dhe kjo tashmë ka bërë që një çift në Serbi të shpërthejnë. (Dua-Serbia 5-0)

A do t’i largojë kjo fansat e tyre? Jo! Të dyja, Dua dhe Rita, kanë mbështetur kauzat e të drejtave politike dhe të njeriut më parë. Dua Lipa ishte kritikuar në të kaluarën për pikëpamjet e saj për qeverinë izraelite. Nuk e dëmtoi karrierën e saj. Shumë ndjekës e vlerësojnë atë kur një artist qëndron në këmbë për atë që ata besojnë se është e drejtë.