Nga Gjon KEKA
Pse po sulmohet personaliteti mbikohor i Gjergj Kastriotit ?!,shtrohet pyetja sot në këtë shekull ,e që natyrshëm nuk do të duhet të kishte pyetje të tilla po të ishin gjërat në vendin e vetë :
E para ai sulmohet sepse është drita e kombit,

e dyta sepse ai është mbrojtësi i qenjes sonë kombëtare e identitare dhe tërë civilizimit të familjes europiane,

e treta sepse ai është rrënja dhe fisi më frytdhënës i kombit shqiptar europian,
e katërat sepse ai është i vetmi mbret i kombit shqiptar me merita të dyfishta , gjë që nuk ka pasur në historinë e mbretërve në Europë,

e pesta sepse ai dhe shpirti i tij i fuqishëm është tmerri në sytë e turqëve dhe mbetjeve të tyre,
e gjashta sepse ai është lider, strateg dhe personalitet mbikohor i përjetshëm ,ai nuk vdes edhe pse këtë e duan turqit dhe mbetjet sulltaniste,

e shtata sepse ai është dëshmia më e mirë e vlerës së pavdekshme të rrënjëve tona dhe themeleve të lashta europian të kombit shqiptar,

e teta sepse ai e ka bërë shtetin e Arbërit model dhe faktor vendimtar të fatit politik të kontinentit tonë,
e nënta sepse ai është akoma edhe sot hero i preferuar i shumë kombeve e popujve ,por ja që ai është shqiptare dhe i tillë do të jetë deri sa të ketë botë shqiptare nën qiellin e tij,
e dhjeta sepse ai ka lënë pasardhës

(Ky shkrim i autorit Gjon Keka eshte botuar per here te pare me 2013 ne mediat shqiptare,tani ribotohet)