Hasan Miftari erdhi nga Medvegja për kushte më të mira, por mbeti pa shtetësi.

Nuk lë vend pa kërkuar për vetëm një kanaçe.

Hasan Miftari i cili vjen Medvegja mundohet që kështu të sigurojë jetesën vetës dhe 5 anëtareve familjes së tij.
Gjatë tërë ditës kontrollon pothuajse në çdo qoshe të Prishtinës, për t’i vendosur pastaj në karrocën e tij.

Miftari thotë se jeton në kushte të rënda.

Por, problemi kryesor për 45-vjeçarin mbetet shtetësia.

Ai thotë se edhe pse jeton në Kosovë që nga pas lufta nuk arritur të marrë shtetësinë kosovare.

Ai madje nuk ka as nënshtetësi serbe sepse shteti serbe e ka larguar nga regjistrat.

E shkaku i kësaj ai nuk po mund as edhe të aplikojë për një vend pune askund.

Miftari erdhi në Kosovë menjëherë pas përfundimit të luftës në Kosovë duke shpresuar që jeta këtu do t’i përmirësohej.