Kryeministri Edi Rama ka njoftuar me anë të një statusi në Facebook se kjo fundjavë do të vijojnë njësoj si ajo që lamë pas.

“Kjo fundjavë do të vijojë njësoj si e shkuara, ta kaloni sa më qetë”, shkruan Rama

Të shtunën dhe të dielën pensionistët lejohen të dalin deri në orën 10:00. Të tjerët në shtëpi brenda kësaj fashe orare.

Prindërit me fëmijët deri në 14 vjeç do të lejohen të dalin lirisht nga ora 11:00 deri në orën 17:30, pra në momentin që pensionistët të jenë rikthyer në shtëpi.

Të shtunën do të qëndrojnë hapur vetëm ushqimoret dhe farmacitë deri në orën 17:30. Përjashtim bëjnë të gjithë ata që kanë autorizimin për të lëvizur me mjetet e tyre dhe për punë. Ndërkohë e diela do të jetë e mbyllur totalisht.