Kjo fotografi paraqet nje çete me luftare ne fillim vitet 1900.
Ne qender te saj bije ne sy nje prej tyre, nje klerik i ri mysliman qe mban ne duart e tij nje tabele ku shkruhet qartazi Shqiperi a vdekje
Sipas te dhenave çeta drejtohet prej tij dhe eshte nje nder me te njohurat per kohen ne te gjithe juglindjen e Shqiperise…
Por kush eshte ky klerik mysliman ? Perse historia e tij per nje kohe te gjate u kerkua te mbulohet, madje edhe sot shume elemente te saj mbeten ende te mjergullt ?
Nje histori e jashtezakonshme dhe pak e njohur…

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.