Policia nuk e gjente edhe pse kishte 10 vjet që I ishte vënë pas, por arrin ta gjejë falë postimeve në Facebook të bashkëshortes së tij.

Bëhet fjalë për 43-vjeçarin shqiptar Shaqir Kalaj, i cili u arrestua në vitin 2007, si pjesë e një hetimi ndaj një rrjeti të gjerë të trafikut të narkotikëve.

Nga operacioni policor, i koduar “Non plus ultra”, u godit një organizatë shqiptare e trafikut ndërkombëtar të drogës duke çuar në pranga 69 persona dhe kapjen e afërsisht 10 kg drogë. Midis tyre, ishte edhe Kalaj, i cili atëherë jetonte në Bologna ku edhe u zhvillua operacioni.

Pas katër vitesh burg, ai u la nën arrest shtëpiak, ndërsa në vitin 2011, u arratis dhe humbi gjurmët.

Majin e kaluar çështja e tij gjyqësore përfundoi: Kalaj u dënua me 10 vjet e tetë muaj. Nga ky moment nisin kërkimet, kur shqiptari rezultoi se ishte kthyer në vendin tij.

Hetimet bënë të mundur gjetjen e disa transaksioneve financiare që i atribuohen personit në kërkim të kryera në një agjenci në periferi të Vlorës, si dhe përdorimin e mundshëm nga i njëjti person i dy profileve në Facebook.

Hetimet e kryera zbuluan se dy profilet përdoreshin nga ai dhe në këtë mënyrë u zbulua vendndodhja e tij.

Tërësia e informacionit të marrë në këtë mënyrë, e përcjellë tek Forcat e Policisë Shqiptare, të cilat çuan në arrestimin e të kërkuarit në një fshat afër Vlorës, shkruajnë sot mediat italiane.

43-vjeçari do të ekstradohet drejt Italisë ku edhe do të vuajë dënimin me burg.

Lajmi ka bërë bujë edhe në: https://www.bologna2000.com/2021/01/15/bologna-deve-scontare-oltre-10-anni-di-reclusione-per-importazione-di-stupefacenti-rintracciato-in-albania/