Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, në konferencë për media, tha se qeveria e Kosovës nuk do të paguajë faturat e energjisë elektrike serbëve në veri.

Kurti theksoi se qeveria nuk do të paguajë faturat nga taksapaguesit e qytetarëve të Kosovës për ata që nuk paguajnë.

“E ka thënë shumë çartë ministri i Financave dhe Transfereve, Besnik Bislimi, se bëhet fjalë për një fond i cili është alokuar me vlerën prej 10 milionë eurosh, si një garanci për heqjen e faljes së pagesave, nuk bëhet fjalë fare për falje të pagesave të energjisë elektrike. Pa dallim etnie të jetë në mënyrë të barabartë, ne si shtet taksapagues të qytetarëve të paguajmë dikë që s’paguan”, tha Kurti.