Në një studim i fundit, Kina ka ngritur dyshime të forta dhe ka akuzuar Italinë se është ajo shkaktrare e koronavirusit. Por Pekini gjithashtu ka fajësuar më parë Spanjën për shkaktimin e shpërthimit botëror të Covid për të shmangur fajin, ndërsa këmbëngul “Kina nuk është fajtori i këtij virusi”. Rasti më i hershëm i raportuar në Wuhan, i cili konsiderohet si epiqendra fillestare e shpërthimit, ishte në fillim të dhjetorit, 2019. Por, një letër e botuar nga Instituti Italian i Kancerit (INT) raporton gjetjen e antitrupave neutralizues ndaj sëmundjes në gjakun e marrë nga pacientë të shëndetshëm në Itali në tetor të vitit të kaluar, gjatë një testi të kancerit të mushkërive.

Në një studim i fundit, Kina ka ngritur dyshime të forta dhe ka akuzuar Italinë se është ajo shkaktrare e koronavirusit. Por Pekini gjithashtu ka fajësuar më parë Spanjën për shkaktimin e shpërthimit botëror të Covid për të shmangur fajin, ndërsa këmbëngul “Kina nuk është fajtori i këtij virusi”. Rasti më i hershëm i raportuar në Wuhan, i cili konsiderohet si epiqendra fillestare e shpërthimit, ishte në fillim të dhjetorit, 2019. Por, një letër e botuar nga Instituti Italian i Kancerit (INT) raporton gjetjen e antitrupave neutralizues ndaj sëmundjes në gjakun e marrë nga pacientë të shëndetshëm në Itali në tetor të vitit të kaluar, gjatë një testi të kancerit të mushkëriv