Shefi i Njësisë së Kërkimit të Migracionit në Institutin Gjerman për Kërkimin e Punësimit (IAB), Herbert Brücker, tha se Gjermania duhet të hapë tregun e saj të punës për vendet e tjera, pasi burimet e punës nga vendet e Evropës Jugore dhe Lindore janë varfëruar.

Të dhënat e IAB tregojnë se Gjermanisë i duhen rreth 400,000 migrantë në vit deri në vitin 2060 për të shmangur tkurrjet e ekonomive. Sidoqoftë, sfida për Gjermaninë është të vazhdojë të tërheqë migrantë shumë të aftë në vend.

Një ekspert gjerman për migracionin tha se deri në vitin 2040, rreth 35 përqind e popullsisë gjermane do të ketë një prejardhje migrantësh ose do të jenë vetë migrantë.

Ai u shpreh:

Aktualisht, rreth një e katërta e njerëzve në Gjermani kanë një sfond migrantësh. Në 20 vjet, do të jetë së paku 35, por mund të jetë më shumë se 40 përqind. Në qytete si Frankfurti, do të jetë midis 65 dhe 70 përqind”.