Me ndermjetësimin e shefit të OSBE-së në Kosovë, Wiliam Walkern në vitin 1999 ishtë bërë lirimi i dy politikanëve shqiptar dhe dy gazetarëve serb, që po propagandonin për luftën në Kosovë,

Në atë kohë bashkë me dy gazetarët e agjencisë jugosllave të lajmeve, ishin liruar edhe dy politikanë shqiptar, por që UÇK-ja nuk i kishte publikuar emrat e këtyre dy të fundit.

Mediat e huaja e kishin ndjekur nga afër lirimin e dy gazetarëve serbë, ndërsa shihej gëzimi i tyre pas kthimit tek kolegët.

Pas lirimit, UÇK-ja kishte thënë se këtë e bëri me vullnet të mirë për nder të 28 nëntorit, Ditës së Flamurit,

Kujtojmë se Wiliam Walker po qëndron këto ditë në Kosovë, për të shënuar përvjetorin e masakrës së Reçakut nga e cila kanë kaluar 21 vjet.