Kryepopi serb është në një gjendje të vështirë, ai është intubuar, mjekët po luftojnë, tha presidenti i Serbisë, Aleksandar Vu Vič, për gjendjen e kreut të Kishës Ortodokse Serbe.

“Kam biseduar me Dr. Goran Stevanoviq, pas intubimit, mjekët po përpiqen ta kthejnë patriarkun dhe të kryejnë kullimin. Ishte e vështirë të parashikohej diçka, duhet të lutemi për shëndetin e tij, “tha Vuçiq.

Siç është raportuar më parë nga Kisha Ortodokse Serbe, “këshilli i përhershëm i mjekëve në prani të mjekëve nga Federata Ruse, duke ekzaminuar Patriarkun Serb Irinej, duke inspektuar analizat laboratorike të bëra gjatë mëngjesit, arriti në përfundimin se përkeqësimi i këtij mëngjesi ishte për shkak të kovid.