Politologu, diplomati dhe veprimtari i njohur i kauzës shqiptare, Fatlum Rushiti, i cili lobon në qendrat botërore për bashkimin e trojeve ilirike, ka shkaktuar lëkundje institucionale në Beograd.

Ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandër Vulin, e cilëson si person të rrezikshëm për Ballkanin Perëndimor.

“Kemi sinjale nga Presidenti Vuçiq që shqiptaro-amerikani intelektual Fatlum Rushiti lobon në qendrat botërore për Shqipërinë Etnike. Është zyrtar i Partisë Demokratike në SHBA dhe ish-koordinator i kampanjës presidenciale të Presidentit Biden. Jeton në Dallas, Texas. Është mik i afërt i kongresistes demokrate Alexandria Ocasio-Cortez. Praktikon metoda ofanzive diplomatike, njohuri dimenzionale, kode sekrete amerikane dhe luftë psikologjike. Po na shkakton kaos institucional. Ka dërguar në OKB, BE & Uashington dokumente voluminoze për masakrat ndaj shqiptarëve. Po na prezanton si ardhacakë e okupatorë sllavokarpatian, ndërsa komunikon si pellazgo-ilir,” shprehet ministri Vulin.